Yrityksen putkisto kuntoon

Kartoitamme viemäriverkoston ja putkiston. Seuraamme missä vesi virtaa kiivaasti, missä ei lainkaan ja missä tukokset, ruosteet ym. viat ovat. Varmistamme, että putket toimivat yhdessä moitteettomasti ja että ne yhdistyvät pääputkeen, josta vesi jakaantuu alaputkistoihin. Toimitukset valutetaan viemäreihin, jotka taasen löytävät toisensa pääviemärissä, josta vesi solahtaa ulos kuin yhdestä putkesta.

Olen putkimies ja olen toiveammatissani.

Aikoinaan, kun opiskelin hienoja akateemisia aineita, minua ahdisti toisten kysymykset kuten mitä opiskelet, mitä aiot tehdä ja mikä sinusta tulee isona. Silloin haaveilin, että voisin vastata näin: ”opiskelen putkia, aion korjata putkia ja minusta tulee putkimies.” Ja kuin huomaamatta, olen matkannut kohti tätä nuoruuden haavettani.

Olen varsin ylpeä über-tippaleipä-humanismista kuin myös putkiaivo-insinööri opinnoistanikin. Yhdistelmänä tippaleipä ja putki on lyömätön: kokoamme tippaleivästä olennaisuuksia, pääputkia, joihin tippaleivän heiveröisemmät osat sitoutuvat vankasti. Tippaleipä putkistoineen on luotettava, takuuvarma ja ehkä herkullinenkin makupala asiakkaalle. Kuka nyt sisäisesti riitaantunutta tippaleipää haluaisi mutustella!

Me kartoitamme yrityksen putkiston, osastot, ja voimavarat eli vedet. Määrittelemme yhdessä johdon kanssa pääputken yrityksen sisällä, sen strategian. Sekä arvot: veden laadun, voiman ja virtaavuuden. Tärkeää on testata ja varmistaa putki kerrallaan, että putkisto toimii yhdessä ja että vesi virtaa toivotusti. Kun työt on putkistossa tehty, ne valuvat yhteismitallisesti lopulta pääviemäriin, jonka suulla asiakas saa lopputuotoksen.

Okei, ei kovin hehkeä mielikuva asiakkaan näkökulmasta, mutta tajusitte toiminnan?

Olen hemputin hyvä putkimies. Ylpeydellä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *